Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@LUX - Rondom Rembrandt Frerichs - in duo met Michiel Varekamp en met zijn trio

zondag 25 nov 2012

LUX Mariënburg 38-39 Nijmegen

JINJAZZ@LUX - Rondom Rembrandt Frerichs - in duo met Michiel Varekamp en met zijn trio
We hebben Rembrandt Frerichs in februari leren kennen bij het optreden van het Keperatrio met de Israëlische hoboïst Yoram Lachish. Zijn spel maakte indruk en smaakte naar meer. Te meer daar hij dit voorjaar een geweldige cd heeft uitgebracht met zijn eigen trio: Continental. Maar ook niet zo lang geleden een boeiende cd samen met Michiel Varekamp: Sehnsucht. Daarom dit dubbelconcert rond zijn persoon.

Rembrandt Frerichs is een pianist met een brede blik. Hij kent het Amerikaanse jazz repertoire,maar bewandelt daarbij niet de gebaande paden. Hij put uit Europese klassieke muziek en Arabische muziek, waarvoor hij een passie ontwikkelde tijdens zijn tweejarig verblijf in Egypte. Rembrandt wordt erkend als een ‘avonturier op de toetsen’ (Trouw) en ‘meester op zijn instrument’ (de Volkskrant). In zijn muziek hoor je de energie van de Amerikaanse jazz en de lyriek van de Oosterse muziek terug, net als het ruimtelijke van de kamermuziek van Debussy en Ravel. Hij 'speelt toekomstmuziek waarbij grenzen uit het oor verdwijnen' (Trouw)Voor de pauze: Michiel Varekamp, trompet en Rembrandt Frerichs, piano
Na de pauze: Rembrandt Frerichs, piano, Guus Bakker, bas, Vinsent Planjer, drums.

Get the Flash Player to see this player.foto's

laatste updates

Topact

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.