Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Young VIPs Tournee

donderdag 12 apr 2012

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Young VIPs Tournee


Iman Spaargaren (foto: Fleur Suijten)

Iman is als muzikant actief in veel verschillende jazz groepen zoals o.a. Captain Hook, European Union Quartet en Thelonious4. Hij trad op in programma’s als Vrije Geluiden en Mijkes Middag, speelde op het North Sea Jazz Festival en ging op tournee in Engeland, Ierland, België, Duitsland en Finland.
Link: http://www.imanspaargaren.nl

Bezetting
Iman Spaargaren - tenor sax
Marzio Scholten - gitaar
Cord Heineking - contrabas
Klaas van Donkersgoed - drums


Jon Dikeman

Jon Dikeman (foto: Fleur Suijten)

De sinds 2007 in Nederland gevestigde Amerikaanse tenorsaxofonist John Dikeman is improvisator in hart en nieren. Met free jazz als uitgangspunt brengt hij ruige en opzwepende muziek. Hij speelde met veel grote namen uit de Nederlandse en internationale improvisatiescene.

Dikeman treedt tijdens de Young VIPs tournee op met zijn trio Cactus Truck en de Noorse bassist Jon Rune Strøm. In november 2012 volgt een tour door de Verenigde Staten. ‘De echte blikvanger van dit trio is de oeramerikaanse saxofonist John Dikeman, kersverse Young Vip, en vanavond laat hij horen (en zien) die titel dubbel en dwars te verdienen’, aldus 3VOOR12.
Link: http://www.cactustruck.com

Bezetting
Jon Dikeman - tenorsax
Jasper Stadhouders - gitaar
Jon Rune Strøm - contrabas
Onno Govaert - drums

foto's

laatste updates

Image
Martin Fondse Boy Edgar Tour 2018

De Boy Edgar Prijs  is de belangrijkste prijs voor Jazz muziek in Nederland. In 2017 ging deze prestigieuze prijs naar Martin Fonds. Hij verdient de prijs voor zijn veelzijdige en kleurrijke bijdrage aan de Nederlandse jazz- en muziekscene.  Vanavond presenteert Martin Fondse zich met een bijzonder Quintet dat speciaal voor deze Boy Edgar Tour is samengesteld. Martin Fondse, Claudio Puntin, Mete Erker,  Anna Serierse en Jörg Brinkmann. 

Martin Fondse is een meester in het verbinden van muzikale werelden. Dat verbinden doet hij al lang en op een meeslepende manier; hij zoekt musici bij elkaar, luistert naar klankkleuren en timbre. Volgens de jury van de Boy Edgar Prijs geeft Fondse “een geheel eigen dimensie aan de inmiddels uitgeholde term crossover”. Ook roemt de jury hem om zijn uitgesproken manier van arrangeren. ‘Martin Fondse tilt composities boven stijl en genre uit.’ Als toetsenist en vaak als vibrandoneonist, valt de omnivore muzikale geest van Fondse op. Voor hem bestaan geen grenzen tussen genres als klassieke muziek, jazz, latin en world – juryrapport Buma Boy Edgar Prijs 2017.

Bezetting: Martin Fondse (piano, vibrandoneon, synthesizers), Claudio Puntin,(klarinetten, elektronica), Mete Erker (saxofoons),  Anna Serierse (zang), Jörg Brinkmann (cello)

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.