Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Narcissus

donderdag 29 mrt 2012

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Narcissus


Narcissus (foto: Patrick van Vlerken)

De muziek van Narcissus klinkt ingetogen en introvert. Nummers beginnen met één enkel akkoord of toon, waarmee de andere instrumenten al improviserend komen tot een groter geheel, om tenslotte weer tot één enkele klank uit te doven. Verheyen doet denken aan Wayne Shorter en Dumoulin aan Bill Evans of Brad Mehldau. Van der Feen schitterde afgelopen jaar als Young VIP en van Hemmen valt op door zijn transparante lichte manier van spelen. Vier getalenteerde jonge muzikanten in een intiem concert.

Bezetting

Robin Verheyen, saxofoons (New York)
Jozef Dumoulin, piano & fender rhodes (Parijs)
Clemens van der Feen, contrabas (Amsterdam)
Flin van Hemmen, drums (New York)'Narcissus no. 2' - de tweede cd van het Belgisch-Nederlandse collectief 'Narcissus'

'Kwadratuur' over Narcissus no. 2: "...een gewaagde plaat waarop alle aspecten van het emotionale muziekleven een plaats krijgen. Van uitzinnige vreugde tot diepe melancholie."

Flin van Hemmen: "We zijn een viertal muzikanten die elkaar de ruimte laten en elkaar inspireren. Het is een intiem proces waarbij rollen als beleider en solist nagenoeg vervallen."

Alle vier de bandleden hebben hun strepen verdient in de jazz en impro wereld. Dit resulteerde in lovende woorden van en samenwerkingen met grootheden als Toots Thielemans, Tony Malaby en Branford Marsalis.

'VPRO's 3VOOR12': "..om uiteindelijk hun toehoorders mee te lokken naar een bijna buitenaardse dimensie van zinneprikkelende muziek."
"Narcissus improviseert zich naar grote hoogte".

laatste updates

Image
Marzio Scholten’s Americana Trio

Na jarenlang furore te hebben gemaakt met zijn band IDENTIKIT laat gitarist Marzio Scholten (1982) nu van zich horen in triobezetting. Hij presenteert composities gebaseerd op zijn nieuwe, lovend ontvangen, soloproject We Never Left Town dat in januari 2017 uitgebracht is. Uitgangspunten zijn Scholten’s zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziekgenres als folk, blues, jazz en country. Samen met bassist Sean Fasciani en drummer Niek de Bruijn legt Scholten de nadruk op sound en songs; ingrediënten voor aardse en bezielde muziek.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.