Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Narcissus

donderdag 29 mrt 2012

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Narcissus


Narcissus (foto: Patrick van Vlerken)

De muziek van Narcissus klinkt ingetogen en introvert. Nummers beginnen met één enkel akkoord of toon, waarmee de andere instrumenten al improviserend komen tot een groter geheel, om tenslotte weer tot één enkele klank uit te doven. Verheyen doet denken aan Wayne Shorter en Dumoulin aan Bill Evans of Brad Mehldau. Van der Feen schitterde afgelopen jaar als Young VIP en van Hemmen valt op door zijn transparante lichte manier van spelen. Vier getalenteerde jonge muzikanten in een intiem concert.

Bezetting

Robin Verheyen, saxofoons (New York)
Jozef Dumoulin, piano & fender rhodes (Parijs)
Clemens van der Feen, contrabas (Amsterdam)
Flin van Hemmen, drums (New York)'Narcissus no. 2' - de tweede cd van het Belgisch-Nederlandse collectief 'Narcissus'

'Kwadratuur' over Narcissus no. 2: "...een gewaagde plaat waarop alle aspecten van het emotionale muziekleven een plaats krijgen. Van uitzinnige vreugde tot diepe melancholie."

Flin van Hemmen: "We zijn een viertal muzikanten die elkaar de ruimte laten en elkaar inspireren. Het is een intiem proces waarbij rollen als beleider en solist nagenoeg vervallen."

Alle vier de bandleden hebben hun strepen verdient in de jazz en impro wereld. Dit resulteerde in lovende woorden van en samenwerkingen met grootheden als Toots Thielemans, Tony Malaby en Branford Marsalis.

'VPRO's 3VOOR12': "..om uiteindelijk hun toehoorders mee te lokken naar een bijna buitenaardse dimensie van zinneprikkelende muziek."
"Narcissus improviseert zich naar grote hoogte".

laatste updates

Image
DIMLICHT

Morris kliphuis  Compositie opdracht voor North Sea Jazz 2017!

Met zijn band  KAPOK won Morris Kliphuis in 2014 een Edison. In 2017 ontving hij de jaarlijkse compositie opdracht van het North Sea Jazz Festival.  JIN is trots de compositie DIMLICHT te presenteren.

Speciaal voor DIMLICHT stelde Kliphuis een bijzonder septet samen met musici die op verschillende manieren met muziek bezig zijn, van synth-pop tot aan free jazz en klassiek. Musici uit de improvisatie- en popwereld ontmoeten elkaar voor 1e keer. Het resultaat: meeslepende, diepe grooves, die worden doorsneden met melancholische melodieën en improvisaties. Een trip die je meevoert naar een andere wereld met een eigen kleurenpalet.  Kliphuis zegt zelf  "Tijdens het optreden wil ik een heel palet aan kleuren voorbij laten komen drijven. Een meeslepende ervaring, dat is mijn doel”.  Deze avond een bijzondere ontmoeting van muziek met musici die spelen met Kapok, Mulatu Astake, Jett Rebel, Fresku en anderen.

Bezetting 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.