Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - JIN Jazz Confrontations - Lackritz

donderdag 22 mrt 2012

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - JIN Jazz Confrontations - Lackritz


Lackritz (foto: Bokkie Vink)

In een breekbare klankwereld wisselen soundscapes af met uitgestrekte melodieën. Betoverend, weerbarstig, verleidelijk en eigenzinnig. De weinig alledaagse bezetting op zichzelf staat al garant voor een eigenzinnig geluid, maar dat effect wordt nog eens versterkt door het smaakvolle gebruik van electronica. Lackritz beleefde de vuurdoop op North Sea Jazz Festival 2010. Tim Sprangers schreef erover in De Volkskrant: "De contradictie tussen loom en vurig zorgt voor continue geladenheid. Mooi zijn de repeterende motieven van Klein op zijn basklarinet: flinterdun en hartverwarmend. De gitarist Raphael Vanoli, net als bij zijn Knalpot omringd door elektronica, speelt als een onbevangen kind met de tedere patronen van Klein. Elk bandlid is constant verwikkeld in een ontdekkingstocht naar nieuwe dimensies van samenklanken.
Kristina's mogelijkheden zijn fabuleus. De beheersing, het vermogen om te luisteren en reageren, maar vooral de rijke toevoeging van haar vocalen aan het groepsgeluid, maken een vergelijking met de Noorse stemkunstenares Sidsel Endresen een understatement."

Bezetting
Tobias Klein: basklarinet, elektronica
Raphael Vanoli: gitaar, elektronica
Kristina Fuchs: stem, elektronica

http://www.lackritz.nl
http://soundcloud.com/tobiasklein/sets/lackritz-new-tracks

laatste updates

Image
Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade 4tet

JIN heeft weer een internationale topact weten te boeken voor de jazzopening 2018. Niemand minder dan het internationaal vermaarde Anderson-Bennink-Glerum-Van Kemenade 4tet is te gast.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.