Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Local Heroes - Big Fish

zondag 11 mrt 2012

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Local Heroes - Big Fish
Bigfish is ontstaan de tijdens "jazzjam" in het Arnhemse café de Kroeg waarvan saxofonist Ewout Dercksen de gastheer is. Dit verleden als "jamband" laat zich goed horen in de manier van spelen van dit kwartet: interactie, energie, speelplezier en het vermogen om van een klein gegeven avontuurlijke muziek te maken. De gelijknamige film Big Fish gaat over een man die prachtige verhalen vertelt aan iedereen die ze horen wil en dat is ook het uitgangspunt van deze groep. Big Fish speelt stukken van de saxofonist en hardbop-standards waarvan het verloop nooit te voorspellen valt en gaat daarbij muzikaal tot het uiterste. Ewout Dercksen en Jan Flubacher zijn oude bekenden van de JIN: ze hebben beiden jazzworkshops geleid.

Bezetting
Ewout Dercksen - tenorsaxofoon
Ton Scheepers - piano
Jan Flubacher - contrabas
Erik Poorterman - drums

Contact
Ewout Dercksen 0264436210 / 0654668316
http://www.wayoutewout.com

Get the Flash Player to see this player.

laatste updates

Carte Blanche René Creemers

René Creemers is een van de topdrummers van Nederland. Deze Nijmeegse drummer won al meerdere malen de poll van De Slagwerkkrant als beste drummer van de Benelux. In 2017 viel deze eer hem weer te beurt. Er zijn mensen die hem beschouwen als een van de beste drummers wereldwijd!

Om dit te vieren geeft JINJazz Nijmegen Creemers een Carte Blanche. Verwacht een avond vol muzikale virtuositeit. Hou onze website in de gaten voor het definitieve programma.

Creemers brak door met de band  Blowbeat waarmee hij zeer succesvol was in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Hij was drummer in de Margriet Eshuys band en was begeleider van Denise Jannah. Op moment is hij actief als docent op ArtEZ, Rockacademie en oprichter van Drumbassadors  en mede opriichter van Any Vegetable.

Creemers staat voor muzikale virtuositeit, als drummer is is hij van uitzonderlijke klasse.  Of hij nu begeleid of soleert de klasse druipt ervan af. Kom en geniet van deze uitzonderlijke Nijmeegse drummer!

www.renecreemers.com

 

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.