Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Bik Bent Braam Exit Tour

zondag 12 feb 2012

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Bik Bent Braam Exit Tour


Bik Bent Braam (foto: Pieter Boersma)

Dit is de laatste kans om dit unieke ensemble aan het werk te zien! Want Bik Bent Braam, Michiel Braam’s antwoord op de traditionele big band, neemt afscheid.

Speciaal hiervoor heeft Michiel Braam een compleet nieuw programma geschreven getiteld 'Exit'. Om de muzikanten uit te dagen zal dit programma bestaan uit twee delen. In de eerste set van elk concert zal uitsluitend gebruik gemaakt worden van stukken die een begin hebben, maar geen einde. De muzikanten zullen zelf op zoek moeten naar de uitgang.
Voor de tweede set worden uitsluitend einden geschreven, de vraag hoe daar te komen ligt open. Het enige dat vaststaat is dat die weg door improvisatie gevonden moet worden. Dit resulteert in een muzikale zoektocht. Ook heeft Michiel besloten om de tonen CEG niet in zijn composities te betrekken. Deze beperking dwingt hem naar nieuwe wegen te zoeken.

De musici van Bik Bent Braam hebben tijdens de optredens alle vrijheid om zelf te bepalen wat ze spelen en hoe dat gaat klinken. Dat deze aanpak nooit klinkt als volslagen chaos komt door het perfecte, als ‘magisch’ omschreven samenspel van de musici, en door de pakkende composities van Michiel Braam.

Komt dat horen en zien!

Bezetting
Frans Vermeerssen (sopraansaxofoon), Bart van der Putten (altsaxofoon), Peter van Bergen (tenorsaxofoon), Frank Gratkowski (basklarinet), Jan Willem van der Ham (fagot), Angelo Verploegen (trompet), Eric Boeren (cornet), Wolter Wierbos (trombone), Peter Haex (tenortuba), Carl Ludwig Hübsch (tuba), Michiel Braam (piano), Jörg Brinkmann (cello), Michael Vatcher (slagwerk).

Pers
“IJzersterke thema's, haarfijn samenspel en openminded musici die bulken van het speelplezier maken Bik Bent Braam de spannendste muziekmachine van dit moment.” (Koen Schouten, de Volkskrant)
“Een vrolijke maar toegewijde bende die prettig knipt en plakt met stukjes jazzmateriaal; en dit spel van geven en nemen perfect beheerst.” (Didier Wijnants, de Morgen (België))

Muziek: http://www.michielbraam.com/jpd001/

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.