Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - Van Merwijks Music Machine

donderdag 02 feb 2012

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - Van Merwijks Music Machine
Slagwerker Lucas van Merwijk heeft de bassiste/percussioniste/ zangeres Manou Gallo uit Ivoorkust uitgenodigd voor een serie concerten. Deze charismatische musicus is afkomstig uit Ivoorkust, waar ze al op zeer jeugdige leeftijd haar omgeving verraste door zich als eerste vrouw toe te leggen op het spelen van de afrikaanse percussie.
In de tradities van het Djiboi volk waar Manou toe behoort, was dit slechts voor mannen weggelegd.
Manou is uitgegroeid tot een echte beroemdheid in geheel West Afrika en is momenteel woonachtig in Brussel.
Na haar samenwerking als zangeres, bassiste en percussioniste met Zap Mama, Mamma's Woya en Les Tambours De Brazza heeft zij zich de laatste jaren ontwikkeld tot een briljant bandleidster en singer/songwriter. Zij combineert de Afrikaanse muziek met de westerse muzikale tradities en ziet haar podium als haar tweede huis. Manou laat zich voornamelijk inspireren door de muziek en de taal van de Djiboi (mensen van haar geboorteland Ivoorkust), maar eveneens door de huidige westerse muzikale cultuur en weet deze twee elementen op een zeer vindingrijke en moderne manier te combineren.
Zij zingt in het frans, engels en Dida.
Tijdens deze tour zal een selectie uit Manou’s totale repertoire alsmede composities van de ander Music Machine leden ten gehore worden gebracht.
Het resultaat zal ongetwijfeld een uiterst aanstekelijke mix van swingende West Afrikaanse muziekstromingen (oa highlife), en grooves zijn, met invloeden uit de Jazz en Latin tradities.

Links
De Wereld van Manou Gallo

Bezetting
Manou Gallo (bas, percussie en zang)
Lucas van Merwijk (drums)
Juan 'Bulu' Viloria (percussie)
Marc Bischoff (piano,keyboards)
Ed Verhoeff (gitaar)
De musici
Lucas van Merwijk is een van de grootste jazzdrummers van Nederland. Hij is bekend om zijn bijdrage aan vermaarde projecten als Nueva Manteca en de Cubop City Big Band. Van Merwijk werkt graag met internationale artiesten en mengt alle mogelijke slagwerktradities door elkaar: van latin tot jazz en van Afrikaans tot Indiaas.
Marc Bischoff studeerde muziek aan het enige conservatorium waar Latijns-Amerikaanse muziek als studierichting word aangeboden: het Rotterdams Conservatorium. In 1996 werd hij gevraagd om op te treden met Nueva Manteca. Daar ontmoette Marc drummer Lucas van Merwijk, die hem vroeg om met de Latin Big Band "Cubop City Big Band" te spelen. Marc werkt op dit moment als vaste pianist van Curaçao's meest bekende singer/songwriter Izaline Calister. De release van zijn eigen debuut cd 'Later is Too Late' van 2009 markeert het begin van een nieuwe periode in Marc's carrière waar de gebieden van wereldmuziek en jazz versmelten tot een volledig nieuw geluid van jazz piano trio.
Ed Verhoeff ontwikkelde zich vanuit de pop en blues naar de jazzmuziek en is vooral actief in het jazz- en wereldmuziekcircuit. Hij speelde eerder bij de JIN met Martin Verdonk en de Paul Berner Band.
Juan “Bulu” Viloria werd in Venezuela geboren en had van jongs af aan een passie voor percussie. Hij kwam in 1999 naar Nederland en speelt sindsdien met vrijwel alle latin groepen in Nederland, maar ook met groten buiten de latin sfeer.

Get the Flash Player to see this player.

laatste updates

Image
Jasper Blom, Sean Fasciani & Felix Schlarmann - WonderYears

Stevie Wonder veroorzaakte een muzikale aardbeving toen hij in de zeventiger jaren in relatief korte tijd een aantal legendarische platen uitbracht. Bijna alle composities uit die tijd groeiden uit tot hits en behoren sindsdien tot ons collectieve geheugen. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.