Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - CRY BABY!

dinsdag 17 jan 2012

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - CRY BABY!
“Lekkere powerjazz”, zo omschrijft de Volkskrant de muziek van CRY BABY! Deze jazzformatie bestaat uit vier stevige muzikale karakters uit verschillende generaties en richt zich op blues- en rockmuziek, gecombineerd met eigentijdse jazz. Geïnspireerd op heavy metal en Jimi Hendrix’ virtuositeit drukt de gitarist een stevige stempel op het groepsgeluid. Het ritmeteam zorgt voor een stevige rock/blues/funk-basis voor het merendeel van de nummers. En dan er is natuurlijk nog Dick de Graaf op tenorsaxofoon! Hij is een van “de pijlers die de Nederlandse jazzscene overeind houden”, aldus HP de Tijd. Het maakt dat deze combinatie van recht-toe-recht-aan swingende rock/funkmuziek en hedendaags geïmproviseerde solo’s een zeer frisse indruk maakt. Kortom: kom en aanschouw!

Bezetting:
Jerome Hol – gitaar
Dick de Graaf – tenor- en sopraansax
Harry Emmery – contrabas
Erik Kooger - drums

laatste updates

Image
Nikos Charalambous/George Bizios

Het ArtEZ conservatorium behoort tot de beste conservatoria voor Jazz in Nederland. De talenten die daar rondlopen zijn de toppers van de toekomst. Het is dan ook zeer belangrijk dat deze jonge professionals en talenten de ruimte krijgen om zich te presenteren aan publiek. JINJAZZ heeft dan ook in samenwerking met ArtEZ de avond ArtEZ in Residence opgericht. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.