Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@DeLindenberg - CRY BABY!

dinsdag 17 jan 2012

De Lindenberg Ridderstraat 23 Nijmegen

JINJAZZ@DeLindenberg - CRY BABY!
“Lekkere powerjazz”, zo omschrijft de Volkskrant de muziek van CRY BABY! Deze jazzformatie bestaat uit vier stevige muzikale karakters uit verschillende generaties en richt zich op blues- en rockmuziek, gecombineerd met eigentijdse jazz. Geïnspireerd op heavy metal en Jimi Hendrix’ virtuositeit drukt de gitarist een stevige stempel op het groepsgeluid. Het ritmeteam zorgt voor een stevige rock/blues/funk-basis voor het merendeel van de nummers. En dan er is natuurlijk nog Dick de Graaf op tenorsaxofoon! Hij is een van “de pijlers die de Nederlandse jazzscene overeind houden”, aldus HP de Tijd. Het maakt dat deze combinatie van recht-toe-recht-aan swingende rock/funkmuziek en hedendaags geïmproviseerde solo’s een zeer frisse indruk maakt. Kortom: kom en aanschouw!

Bezetting:
Jerome Hol – gitaar
Dick de Graaf – tenor- en sopraansax
Harry Emmery – contrabas
Erik Kooger - drums

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.