Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Kaaij - Trio Philipp Rüttgers/Tobias Nijboer/Felix Schlarmann

woensdag 17 aug 2016

De Kaaij Waalkade Nijmegen

JINJAZZ@Kaaij - Trio Philipp Rüttgers/Tobias Nijboer/Felix Schlarmann


Philipp Rüttgers

Philipp Rüttgers van Duitse afkomt, woonachtig in Arnhem, is een progressieve pianist / componist die samen met Tobias Nijboer op bas en Felix Schlarmann op drums deze avond vorm zal geven.

Philipp is bekend door zijn Phil's Music Labortory waar hij onder andere op North Sea Jazz, Jazz in Duketown en het International Rotterdam Jazz Festival speelde. Daarnaast is hij in Duitsland actief met het KA MA Quartet waar ze op dit moment met de meester percussie speler Nippy Noya op tour zijn.

Felix en Tobias zijn de vaste ritme sectie van Philipp's Lab. Maar Felix is niet minder bekend van o.a. Bruut en Tobias speelt regelmatig met o.a. Benjamin Herman. Vanavond zullen ze in tegenstelling tot de vrij complexe composities van het Music Lab standards en vrij eenvoudige stukken in trio formatie laten horen. En avond terugvallend op de jazz traditie op hoogst spel niveau met veel ruimte voor improvisatie en spontane verassingen. Laat je deze kans niet ontgaan.

Website: http://www.philippruettgers.com

Facebook pagina: https://www.facebook.com/philipp.ruttgers.7

laatste updates

Image
Mudita: Sanne Rambags/Koen Smits/Sjoerd van Eijck

Mudita is een trio in een bijzondere bezetting: Sanne Rambags – zang, Koen Smits – Trompet en Sjoerd van Eijck – Piano. In deze uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.