Home Over Agenda Archief Media Inschrijven concertagenda Stichting Contact

Archief

JINJAZZ@Kaaij - Trio Philipp Rüttgers/Tobias Nijboer/Felix Schlarmann

woensdag 17 aug 2016

De Kaaij Waalkade Nijmegen

JINJAZZ@Kaaij - Trio Philipp Rüttgers/Tobias Nijboer/Felix Schlarmann


Philipp Rüttgers

Philipp Rüttgers van Duitse afkomt, woonachtig in Arnhem, is een progressieve pianist / componist die samen met Tobias Nijboer op bas en Felix Schlarmann op drums deze avond vorm zal geven.

Philipp is bekend door zijn Phil's Music Labortory waar hij onder andere op North Sea Jazz, Jazz in Duketown en het International Rotterdam Jazz Festival speelde. Daarnaast is hij in Duitsland actief met het KA MA Quartet waar ze op dit moment met de meester percussie speler Nippy Noya op tour zijn.

Felix en Tobias zijn de vaste ritme sectie van Philipp's Lab. Maar Felix is niet minder bekend van o.a. Bruut en Tobias speelt regelmatig met o.a. Benjamin Herman. Vanavond zullen ze in tegenstelling tot de vrij complexe composities van het Music Lab standards en vrij eenvoudige stukken in trio formatie laten horen. En avond terugvallend op de jazz traditie op hoogst spel niveau met veel ruimte voor improvisatie en spontane verassingen. Laat je deze kans niet ontgaan.

Website: http://www.philippruettgers.com

Facebook pagina: https://www.facebook.com/philipp.ruttgers.7

laatste updates

Image
Corrie van Binsbergen Playstation: Tales Without Words

Met VANBINSBERGEN PLAYSTATION presenteerde Corrie van Binsbergen in 2015 weer een instrumentale band zoals Corrie en de Brokken en Vanbinsbergen 4tet. Na vijftien jaar voornamelijk literaire concerten, filmmuziek en megaprojecte was het weer ijd voor een band: Playstation. Van Binsbergen heeft voor dit ensemble een keur aan topmuzikanten verzameld en zo een energieke superband samengestel. Dit bijzondere octet rond gitariste en componiste Corrie van Binsbergen heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een geoliede machine CD’s worden bejubeld en het eerste album was genomineerd voor de Edison Publieksprijs!

2017 bracht PLAYSTATION een tweede album uit : ‘Tales Without  Words”’.

Het onvermijdelijke instrumentale vervolg op Corrie van Binsbergens succesvolle literaire concertreeks met bekende Nederlandse/Belgische schrijvers.  Tales Without Words is een bijzonder project waarbinnen verhalen uit haar literaire reeks worden vertaald naar filmische klankverhalen voorzien van mysterieuze rafelranden.

Bezetting:  Corrie  van Binsbergen – gitaar,compositie, Mete Erker – tenor sax/bass Klarinet, Miguel Boelens – sopraan/ alt sax,  Morris Kliphuis – hoorn/cornet, Joost Buis – trombone lapsteel gitaar,  Albert van Veenendaal – (prepared) piano,  Dion Nijland – contrabass, Yonga Sun – drums. 

Lees meer

Media


Van de foto's van Lucas Hüsgen zijn afdrukken te verkrijgen, op professioneel papier, in passepartout, of ook ingelijst. Voor meer informatie: lh@lucashusgen.net.